– Målet var hytte innenfor maks to timers kjøring hjemmefra, lett adkomst til hyttefeltet uten altfor krevende veier, og et «romslig» felt. Og det har vi fått, selv om kjøretiden er 2t 15 min. Tomtene har bra størrelse, og hyttene er klokt plassert slik at de begrenser innsyn til hverandre. Utsikten er også fin fra feltet, så lenge vegetasjonen holdes i sjakk mot deler av Trollheimen, sier Sundet som også verdsetter gode solforhold fra morgen til sent på kveld, flott turterreng hele året og nærhet til oppkjørte skiløyper.
– Med hytte på Ulsberg og bolig på Hitra opererer vi mange ganger i ulike værsoner. Det kan være finvær heime og dritt på hytta eller motsatt, så YR er blitt nyttig i planleggingen av hyttehelger, forteller de.
At det ble hytte fra Idéhus, var tilfeldig i den forstand at det var det utbyggeren av hyttefeltet (Joramo & Tørset Bygg AS i Rennebu) leverte. Sundet leide først en lignende hytte i feltet, før de valgte å bygge selv. Byggingen startet sommeren 2021 og de kunne overta vinteren 2022 - litt forsinket i påvente av avklaring knyttet til traséen for den nye E6 forbi Ulsberg.
Deres egen hytte, som har katalognavnet «Dovre». Med litt større areal og ytterligere noen modifikasjoner, er hytta blitt akkurat slik de så for seg. – Og kvaliteten er god. Det er gjort skikkelig håndverk. Eneste oppretting var en «hårfin» justering av en soveromsdør, forteller Sundet.
Utgangspunktet for valget var at hytta, i tillegg til parets egen bruk, også skulle være et tilbud til parets voksne barn og deres familier, som blant annet er ivrige skigåere. Det har slått til. Hytteområdet byr på gode skiløyper, og bedre og mer stabile vinterforhold enn på Hitra, sier de med et smil.
– Har dere vært aktive byggherrer og fulgt prosjektet tett?
– Vi hadde en tett og god dialog med både grunneier og Joramo & Tørset Bygg AS gjennom hele prosessen. Veldig greie folk å forholde seg til, og det var en ryddig prosess hele veien, forteller Sundet som samtidig innrømmer at de gjorde litt research på byggefirmaet før de tegnet kontrakt. Den falt heldig ut. – De hadde dessuten ¬tidligere bygd hytte for noen kjente av oss på Oppdal som var meget godt fornøyd med kvaliteten på håndverkerne. Det er også noe vi kan gå god for, sier Sundet.
– Er hytteforventingene oppfylt og prosjektet verd investeringen?
– Absolutt. Så langt er vi og resten av familien meget fornøyd. Nå håper vi at hyttefeltet blir fullt utbygd etter komplikasjonene og forsinkelsene utbyggerne støtte på knyttet til valget av trasé for ny E6. Når det problemet nå er ute av verden, er Tørsetgrenda et flott og godt sted å ha hytte, sier Kristin og Arne Joar Sundet.
Joramo & Tørset bygg AS tilhører Idéhuskjeden, og hyttene de setter opp i egen regi er hentet fra Idéhus-katalogen. – Men alle modeller kan justeres slik at folk får skreddersydd den hytta de vil ha, understreker hun. Til det får firmaet god hjelp fra arkitekter og ingeniører ved Idéhus-hovedkontoret i Trondheim. – Det er en solid gjeng å støtte seg til, enten det gjelder hytter eller hus som vi også har bygget, sier Ingrid Tørset.
– Det finnes jo mange hyttefelt, men Tørset Hyttegrend har mange fordeler. Dessuten er det jo «lekeplassen» min som barn, sier daglig leder Ingrid Tørset i Joramo & Tørset bygg AS som står for utbyggingen av feltet. Tørsetgrenda og Ulsberg ligger bare 20 minutters kjøring fra Oppdal og alpinanleggene der; og dermed 20 minutter nærmere Trondheim.
I tillegg til grei adkomst, framhever Ingrid Tørset fantastiske solforhold fra morgen til kveld, vakker utsikt mot Kviknebroa, Oppdalsfjella og Trollheimen, et rikt fugle- og dyreliv, flott turterreng både sommer og vinter og en idyllisk bekk som renner gjennom feltet. Bekken var tidligere grense mot gamle Hedmark fylke og ved den er det anlagt både bålplass og litt naturlige leker for barna. Og i fronten av feltet er det en felles samlingsplass med utekjøkken med tretak, sitteplasser og bålpanne. På vinteren blir det kjørt opp flotte skispor som går gjennom feltet og strekker seg hele 40 km innover den fantastiske fjellheimen.
Tørset Hyttegrend har 19 tomter, alle på rundt et mål. Pr. dato (februar 2024) er det fortsatt ti tomter ledige. Ingrid Tørset understreker at det er lagt mye tankearbeid i planleggingen av feltet. Hver enkelt hytte skal ikke bare passe til egen tomt, men også til terrenget og omgivelsene. Som utbyggere er de veldig opptatt av minst mulig naturinngrep. Tørsetgrenda skal ha naturtomter, og både blåbærlyng og røysslyng er med stor iver lagt tilbake etter grunnarbeidene. Sønnen Eivind, både grunneier og driver av Tørset Maskin, samarbeider godt med oss, slik at kunden får en komplett leveranse.
– Vi har vært superheldige med hyttefolket vårt. Reale og jordnære folk. Nordmenn er jo ett hyttefolk og vi står klar til å realisere drømmen, forsikrer Ingrid Tørset.